Vanlige spørsmål

Har du spørsmål om bruken av Elevforlaget, send dem til oss via kontaktskjemaet. Ta også kontakt om du mener noe av det vi skriver her er feil eller utilstrekkelig.

 

Hvordan komme igang?

Hos Elevforlaget trenger du ingen lisens eller ekstra brukernavn og passord. Hvis du har en FEIDE-tilknytning, er du allerede en potensiell bruker!

Det eneste som skal til, er at det åpnes for tjenesten Elevforlaget hos IT-ansvarlig ved din skole (evt. FEIDE-ansvarlige hos din skoleeier). I mange tilfeller vil de kunne ordne det umiddelbart, og du kan klikke på LOGG INN-knappen oppe til høyre og begynne å jobbe med bokprosjektet.

Hvor finner jeg databehendleravtalen?

En del skoler og skoleeiere vil spørre etter en databehandleravtale, et dokument hvor Elevforlaget garanterer at vi ivaretar alle brukeres personvern, før de vil åpne tjenesten. De skoleeierne som etterspør en slik avtale, kan laste ned denne her, eller ta kontakt via kontaktskjemaet. I disse tilfellene vil skoleeierne beregne en behandlingstid på inntil et par uker.

Hvordan logger jeg inn?

Du logger inn ved å klikke på LOGG INN-knappen øverst til høyre. Når du kommer til innloggingssiden, er det viktig at du velger riktig tilhørighet (din kommune dersom du jobber på en grunnskole, ditt fylke dersom du jobber på en videregående skole). Dersom valgt tilhørighet er feil, trykker du på "Endre", og finner din tilhørighet fra nedtrekksmenyen - dersom den har blitt åpnet av FEIDE-ansvarlig hos din skoleeier.

Hvem er FEIDE-ansvarlig ved min skole?

Ofte kan du som lærer ta kontakt med IT-ansvarlige på din skole, og så vil de ordne dette for deg. Ellers kan du ta kontakt direkte med FEIDE-ansvarlig hos din skoleeier. En liste over FEIDE-ansvarlige i alle Norges kommuner og fylkeskommuner, finner du her:  https://www.feide.no/brukerstotte

Vi bruker ikke FEIDE. Hva gjør jeg da?

I utgangspunktet oppfordrer vi alle til å logge inn via FEIDE. Om din skole ennå ikke har FEIDE-tilkobling, vil vi anbefale at du sender denne lenken til IT-ansvarlig ved din skole:  https://feide.iktsenteret.no/innfore. Om du ønsker å bruke Elevforlaget uten FEIDE-tilknytning, kan du sende en forespørsel via kontaktskjemaet.