Video

Underveis i arbeidet lenkes det til temasider om opphavsrett, kildekritikk og personvern.

Vurder om du vil la deg inspirere av et av Elevforlagets eksempelopplegg eller om du vil lage et eget opplegg. Vurder også om du vil gjøre prosjektet tverrfaglig, og hvilke andre lærere du i så fall kan arbeide sammen med.

Vi har beskrevet i fem trinn hvordan klassen kommer seg fra å planlegge et bokprosjekt til endelig å publisere boken sin. Her kan du lese kortversjonen av hva som skjer i de ulike arbeidsoppdragene.

Redaktøreksamen

Underveis i arbeidet lenkes det til temasider om opphavsrett, kildekritikk og personvern. Alle elevene (og læreren) bør gjennomgå disse temaene før publisering. At stoffet er gjennomgått, kan kontrolleres på en av to måter:

  1. En test. Alle må bestå en "redaktøreksamen" før boka kan publiseres. Denne finner du på her på TV 2 Skole.
  2. En egenerklæring. Alle må fylle ut en egenerklæring som de leverer til læreren. Denne er kun til intern bruk og får ingen juridiske følger, men vil virke bevisstgjørende på de aktuelle temaene.

I mange fag er disse temaene knyttet direkte til kompetansemål og i alle fag er de del av den grunnleggende digitale kompetansen som alle elever skal tilegne seg. Les mer her om redaktøreksamen.